Vraag uw tegemoetkoming of parkeerkaart voor personen met een handicap online aan!

Hoe doet u een aanvraag?

U kan zelf (of met hulp van een familielid of kennis) uw aanvraag indienen door met uw elektronische identiteitskaart in te loggen op http://myhandicap.belgium.be en daar een online vragenlijst in te vullen.
U geeft de naam van uw behandelend arts op. Zo kan de Directie-generaal Personen met een handicap rechtstreeks bij hem of haar de medische informatie opvragen. Heeft uw arts geen recente informatie over uw medische situatie, dan maakt u het beste een afspraak bij hem of haar.

Wilt u hulp?

Dan kan u terecht bij het Sociaal Huis, waar we u zullen begeleiden bij het invullen van de vragenlijst.

U kan ook nog steeds terecht bij de maatschappelijk werkers van de Directie-generaal Personen met een handicap. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier op www.handicap.belgium.be of bel naar het gratis nummer 0800/987 99. Het gratis nummer is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 13u. U kan ook terecht op een zitdag van de  Directie-generaal Personen met een handicap in jouw buurt. Een overzicht van de zitdagen vind je op www.handicap.belgium.be.

Als u hulp wenst, vergeet volgende zaken niet mee te nemen:

  • identiteitskaart;
  • bankrekeningnummer;
  • naam en voornaam van uw behandelend arts.

Zodra deze vragenlijst is ingevuld, wordt die elektronisch verstuurd naar de Directie-generaal Personen met een handicap. Daar starten ze onmiddellijk met het behandelen van uw aanvraag. De nieuwe manier van werken zorgt voor een snellere, eenvoudigere en persoonlijkere manier van de behandeling van uw aanvraag.