Ken je vzw Mobiel al?

vzw Mobiel is een organisatie die zich inzet voor het vervoer van iedereen die beperkt is in zijn mobiliteit, zoals rolstoelgebruikers. De dienst verzorgt jaarlijks meer dan 20 000 trajecten voor de bijna 5 000 aangesloten gebruikers in Oost-Brabant. Het OCMW van Scherpenheuvel-Zichem zorgt, samen met andere partners, voor de financiële ondersteuning van het project.

Je kan als inwoner van Scherpenheuvel-Zichem beroep doen op deze dienst voor individueel rolstoelvervoer tegen een betaalbare bijdrage. Wil je graag een uitstap maken in groepsverband (min.3, max. 8 personen) met rolstoelgebruikers en eventueel andere personen met een beperkte mobiliteit, dan kan je groepsvervoer aanvragen.

Om van de dienst gebruik te kunnen maken, moet je lid te zijn bij de organisatie. Het lidmaatschap is gratis. Twee begeleiders kunnen ook steeds gratis met je meereizen.

De aangepaste voertuigen met liftsystemen rijden zeven dagen op zeven van 6.30u tot 22.30u.

Je kan zowel occasioneel vervoer (naar de dokter, winkel, familiebezoek, …) aanvragen als vervoer voor vaste trajecten (een wekelijks bezoek aan de kinesist, woon-werkverkeer, schoolvervoer, …). De chauffeur komt je thuis aan de deur ophalen en brengt je tot aan de deur van je bestemming.

Word jij vrijwilliger?

Wil je je graag engageren als vrijwilliger, ook dan kan je bij de vzw Mobiel terecht. Zo kan je als chauffeur rijden of het dispatchteam versterken. Je bepaalt hierbij steeds zelf je beschikbaarheid.

Meer info

Wens je graag meer informatie over de dienstverlening van de vzw Mobiel, dan kan je een kijkje nemen op de website of bellen naar 016 20 53 83.