Dienstverlening in het sociaal huis vanaf 7 juli

Het sociaal huis is nog steeds op afspraak open. Vanaf 7 juli maken we een uitzondering voor dringende hulpvragen.

Je kan voor alle soorten hulpvragen een afspraak maken bij een maatschappelijk werker van het sociaal huis, zoals een vraag tot financiële steun, een aanvraag verwarmingstoelage, een vraag tot poetshulp of een aanvraag tegemoetkoming als persoon met een handicap.

Dringende hulpvragen

Heb je een dringende hulpvraag? Bel dan aan bij het sociaal huis , onze medewerkers laten je onmiddellijk binnen. De maatschappelijk werkers beoordelen of je hulpvraag dringend is of hiervoor een afspraak kan gemaakt worden.

Indien je bijvoorbeeld door een gebrek aan financiële middelen geen voeding of verwarming kan betalen, indien je dringend psychosociale hulp nodig hebt of indien de uiterste aanvraagdatum voor je aanvraag voor een uitkering of premie de volgende werkdag zal verstrijken, kan de maatschappelijk werker beslissen om je hulpvraag dringend te behandelen.

Veiligheidsmaatregelen

Je moet bij aankomst in het sociaal huis je handen ontsmetten en tijdens je ganse aanwezigheid 1,5 meter afstand bewaren en een mondmasker dragen. De medewerkers zullen je ook zeggen waar je moet wachten aan de onthaalbalie en voor het gesprek bij de maatschappelijk werker.