Nieuws

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Versterking mentaal welzijn van kinderen en jongeren

  Wij gaan een samenwerking aan met Arktos vzw Vlaams-Brabant om het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren te verhogen. De stad ontvangt voor dit project, met de toepasselijke naam ‘SharpLink!’, subsidies van de Vlaamse overheid.

  lees meer
 • kinderen

  Home-Start Domo is op zoek naar vrijwilligers!

  Scherpenheuvel-Zichem en Diest gaan met Home-Start Domo de strijd aan tegen kinderarmoede. Home-Start Domo ondersteunt gezinnen met jonge kinderen, die zich in een kwetsbare situatie bevinden.

  lees meer
 • auxilia

  Vrijwilligers gezocht!

  Auxilia vzw is een organisatie die klaarstaat voor kinderen, jongeren en volwassenen uit kansarme groepen. Deze organisatie is op zoek naar enthousiaste begeleiders-vrijwilligers om 1 uur per week individuele begeleiding te geven bij het huiswerk of de studie.

  lees meer
 • post

  Postadres OCMW wijzigt vanaf 1 januari 2021

  Vanaf 1 januari verandert het postadres naar: OCMW, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel.

  lees meer
 • telefoongesprek

  Scherpenheuvel-Zichem belt

  Stad en OCMW Scherpenheuvel-Zichem organiseren deze winter opnieuw een opbelactie in de strijd tegen vereenzaming van kwetsbare personen, net zoals tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020. Medewerkers van de stad en het OCMW bellen de komende maanden alle thuiswonende inwoners van 65 jaar en ouder én alle gebruikers van het OCMW op voor een gesprek.

  lees meer
 • school

  Zit je in financiële moeilijkheden door de coronacrisis?

  De coronacrisis treft ons allemaal. Misschien voel je de gevolgen ook in je portemonnee.

  Heb je financiële problemen, zet dan de stap naar het OCMW. Tijdens de coronacrisis komt het OCMW financieel extra tussen in de kosten van kinderopvang en de school- en studiekosten.

  lees meer
 • Coronavirus

  In quarantaine of zelfisolatie?

  Zitten jij of je gezin in quarantaine en is er niemand waarop je beroep kan doen om bijvoorbeeld boodschappen te doen of medicijnen te halen? Bel naar het Sociaal Huis op het nummer 013 77 26 47 of mail naar info@ocmwscherpenheuvel-zichem.be. Al je (hulp)vragen worden in alle vertrouwelijkheid behandeld.

  Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over quarantaine.

  lees meer
 • Dienstverlening in het sociaal huis vanaf 7 juli

  Het sociaal huis is nog steeds op afspraak open. Vanaf 7 juli maken we een uitzondering voor dringende hulpvragen.

  lees meer
 • Inwerkingtreding Fonds ter Bestrijding van Uithuiszettingen

  Jaarlijks dreigen duizenden huishoudens op straat te worden gezet, vaak het gevolg van huurachterstallen. De Vlaamse Regering wil hier iets aan doen. Daarom trad op 1 juni het nieuwe Fonds ter Bestrijding van Uithuiszettingen in werking.

  lees meer
 • geweld

  Slachtoffer van huiselijk geweld? Vraag naar een ‘masker 19’ in de apotheek

  Tijdens de coronacisis spendeer je veel tijd met je gezin. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk, sociaal isolement, angst en stress zijn risicofactoren voor familiaal geweld. Krijg je te maken met hoogoplopende ruzie of huiselijk geweld? Er is hulp!

  lees meer